Fiets en loopbrug Witmarsummervaart open

De fiets en wandelbrug over de Witmarsummervaart en de A.H. Van der Venstraat met het Industriepark verbindt is per vandaag open.

De nieuwe verbindingsroute tussen Plan Noord 2 en het Industriepark is onderdeel van het geplande busstation aan de Twibaksdyk. Tegen de aanleg van het busstation en dus ook de fietsbrug loopt een bezwaarprocedure. Deze week vond de hoorzitting bij de bezwaarcommissie plaats.

Volgens de bezwaarmaker ziet de gemeente de fietsbrug als een nieuw en dus apart project maar volgens hem staat de brug omschreven in het plan van de bushalte en omdat daar bezwaar was tegen gemaakt had de start van de brug nooit mogen beginnen.

Maar fietsers en wandelaars kunnen intussen wel gebruik maken van de brug. Het busstation zal zeker dit jaar nog niet aangelegd gaan worden. De huidige huurder van de woning die gesloopt moet worden om plaats te maken voor de geplande bushalte heeft nog zeker tot aan het einde van het jaar de mogelijkheid om het pand te huren.

Tot aan dinsdag was de brug nog afgesloten met hekken

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.