Fergees Fair

Op Facebook is de leuke pagina ‘Boalsert Jout’. Als je bruikbare spullen over hebt, kun je die daar aanbieden. Lezers reageren en tekenen in. Na verloop van tijd wordt er geloot en zijn er twee mensen blij. Degene die ontvangt, maar ook degene die geeft. Jezus zei immers al: ‘Geven maakt gelukkiger dan ontvangen.’

Daarom houden we op 9 september in de Gasthuiskerk een Fergees Fair. De kerk is na een verbouwing weer open en dat vieren we. Op 9 september zullen er van 14-16 uur verschillende goede doelen present zijn in de kerk: Kledingbank, Vluchtelingenwerk, Repaircafe, World Servants, Voedselbank… Er zal ook een modeshow gehouden worden door de kledingbank.

Tegelijkertijd zullen mensen bruikbare spullen brengen die worden herverdeeld. Je kunt aangeven dat je belangstelling hebt voor bepaalde dingen. Er kunnen natuurlijk meer gegadigden zijn, maar dan wordt op een eenvoudige manier geloot. Alles is gratis, fergees. Want dat maakt gelukkig. Het kan ook een heel gezellige middag worden, met veel verrassende ontmoetingen.

Fergees en fair. Gratis, genade, en eerlijk. Daar draait het in de kerk immers om! We hebben niets van onszelf. Alles hebben we gekregen van God en Hij vraagt ons te delen. Dat is niet meer dan eerlijk. Dat geldt voor de blijde boodschap, voor onze tijd en energie, onze aandacht, en ook voor stoffelijke zaken. Zeker als we die over hebben.Zou de wereld er niet veel mooier uitzien als we dat meer zouden doen?

Ds. Jaap van der Windt

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.