Femke Terpstra van gv Hanzestad 4e van Friesland

Zaterdag 19 mei vond de Friese kampioenschappen wedstrijdgroep 2 plaats. Maureen Roorda en Femke Terpstra stonden aan de start.

Femke beet de spits af in pre-instap 1 D5. Ze begon sterk op vloer met de hoogste score. Op sprong werd ze 2e. Op de brug met ongelijke liggers was ze even in de war en vergat de afsprong, wist dit te herstellen. Maar kreeg hiervoor de nodige aftrek. Hier werd ze 11e. Hierna op naar de balk. Ze turnde hier met succes een nieuwe risicovolle opsprong voor bonuspunten. Met een paar kleine balansverstoringen kwam ze de oefening goed door en behaalde een 8e score. Op naar de prijsuitreiking…..had ze genoeg punten behaald om de fout op de brug te compenseren? Nee net niet, met een tekort van een kleine 0,6 werd ze 4e. Een hele knappe prestatie voor de 6 jarige turnster! En een prachtige ervaring rijker!

Maureen Roorda deed mee in instap D3. Er stonden maar liefst 25 turnsters aan de start. Maureen turnde een goede wedstrijd. 2 goede sprongen en een strakke langemat oefening met kaarsrechte handstand. Ze bleef goed op de balk en wist hier een hoge sprong op te maken. Op de brug pakte ze een bonusafsprong met succes. Ze had op haar best gepresteerd. Ze werd knap 15e, de concurrentie was te sterk. De hoogste scores haalde ze op langemat (11e) en balk (12e).

Volgende week komen Fenna Cuperus, Lieke Boonstra, Fleur Atsma en Yara de Boer in actie op het FK in Noordwolde. Nieuwe ronde…nieuwe kansen voor Hanzestad!

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.