Feestverlichting Bolsward (ingezonden)

Het artikel van Peter Walinga over de feestverlichting (BN 20 sept) vraagt om een reactie.

De huidige  verlichting is toegestaan van november tot april. Dus nu nog niet. Verder hebben o.a. gemeente en welstandsorganisaties al aangegeven dat het  beheerster en authentieker kan in Bolsward. Daarom zijn voorstellen voor passender verlichting onderdeel van de Herinrichting Centrum. Omdat de winkeliersvereniging deels voor financiering zou moeten zorgen is er een probleem daar de huidige verlichtingsbogen nog niet zijn afgeschreven.

Misschien blijven de bogen dus nog even. Ze hangen echter wel boven de gracht in de publieke ruimte en die is niet alleen van de winkeliers maar van ons allemaal.

Tot nu toe is hier echter door de winkeliersvereniging  bepaald. Ja, ze betaalt ook maar de klant betaalt de extra omzet. Geld alleen maakt wijziging in het openbaar gebied bovendien niet legitiem. En betreffend de wijze van verlichting :  Een decennium lang worden  harde groene en blauwe kermis kleuren toegepast dus misschien kan er nu eens gekozen worden voor warm wit licht. Over democratie gesproken : Dat vinden de meesten hier het mooist.

 

Obe van der Meer


2 reacties

  1. Peter van van Breeden schreef:

    Duidelijk verhaal Obe, kanttekening hierover: democratie en wat de meesten vinden, dat telt in ons mooie Boalsert al heeeeel lang niet mee…..

  2. tjalling schreef:

    obe kan al niet over kritiek dus zij wil is wet dacht het niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *