Feestverlichting Bolsward (ingezonden)

Het artikel van Peter Walinga over de feestverlichting (BN 20 sept) vraagt om een reactie.

De huidige  verlichting is toegestaan van november tot april. Dus nu nog niet. Verder hebben o.a. gemeente en welstandsorganisaties al aangegeven dat het  beheerster en authentieker kan in Bolsward. Daarom zijn voorstellen voor passender verlichting onderdeel van de Herinrichting Centrum. Omdat de winkeliersvereniging deels voor financiering zou moeten zorgen is er een probleem daar de huidige verlichtingsbogen nog niet zijn afgeschreven.

Misschien blijven de bogen dus nog even. Ze hangen echter wel boven de gracht in de publieke ruimte en die is niet alleen van de winkeliers maar van ons allemaal.

Tot nu toe is hier echter door de winkeliersvereniging  bepaald. Ja, ze betaalt ook maar de klant betaalt de extra omzet. Geld alleen maakt wijziging in het openbaar gebied bovendien niet legitiem. En betreffend de wijze van verlichting :  Een decennium lang worden  harde groene en blauwe kermis kleuren toegepast dus misschien kan er nu eens gekozen worden voor warm wit licht. Over democratie gesproken : Dat vinden de meesten hier het mooist.

 

Obe van der Meer

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.