Feestelijk orgelconcert door Harm Hoeve

Op 14 mei geeft Harm Hoeve zijn jaarlijkse orgelconcert op Hemelvaartsdag in de Martinikerk te Bolsward, inmiddels al voor de dertiende keer. De orgelbespeling begint ’s middags om 16.00 uur.

De organist heeft een boeiend en afwisselend programma samengesteld waarin koraalbewerkingen en literatuur elkaar afwisselen. De vele mogelijkheden van Bolsward’s beroemde orgel zullen tijdens de orgelbespeling aan bod komen. Van Bach wordt het bekende “Jesus, joy of man’s desiring” gespeeld. Van de onbekende componist Stölzel wordt een lichtvoetig en aangenaam klinkend trio gespeeld. Franse klanken zijn te horen in de monumentale Suite Gothique van Boëllmann. Feike Asma heeft veel concerten gegeven en opnames gemaakt in Bolsward. Van zijn hand klinkt een fantasie over “De Avondzang”. Ook speelt Harm Hoeve een aantal eigen koraalbewerkingen.

Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; ” enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers.” (aldus een recensent)

Harm Hoeve (Rouveen, 4 december 1964) kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Zomeracademie in Haarlem. In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.

Als koordirigent is Harm Hoeve verbonden aan een viertal koren: mannenkoor Stereo uit Genemuiden, gemengd koor De Lofstem uit Rouveen, jong gemengd koor Immanuël op Urk en het Groot Nederlands Jongerenkoor.

Meer informatie is te vinden op www.harmhoeve.nl

De toegang is € 8,00 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen t/m 12 jaar.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.