Feestelijk in gebruik name Tovertafel in Bloemkamp

In Woon-Zorg en Behandelcentrum Bloemkamp te Bolsward vond op dinsdagmiddag 7 februari een officiële in gebruik  name plaats van 2 Tovertafels.

Teamleidster Tjitske Westra vertelde hoe de Tovertafels in Bloemkamp zijn gekomen en ze bedankte de gulle gevers. De activiteitenbegeleiding had gezorgd voor een versierde tafel die “leeggetoverd” werd door de bewoners. Daarna was er voor iedereen gelegenheid om te zien en ervaren wat een tovertafel is. Het feest werd afgesloten met een feestelijke high tea.

Een Tovertafel is een speels product voor ouderen in de midden tot late fasen van dementie. Het zijn lichtprojecties op tafel die reageren op hand- en armbewegingen. Op deze wijze worden de ouderen tot bewegen aangezet en tot samenwerking.

De aanschaf van de Tovertafels is mede mogelijk gemaakt door de Bolswarder stichtingen Sint Anthony Gasthuis Bolsward, het Weeshuis en Hendrick Nannes Catrijn Epes Stichting.

Foto’s Roelie Anema

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.