Feest voor de Elfstedentocht vrijwilligers

Ieder jaar staan er zo’n 750 vrijwilligers klaar op Pinkstermaandag om de tocht der tochten zo soepel en voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Van stempelaar tot appel uitdeler en van “hekkensleper” tot aan soepuitdeler.

Voor die mensen werd vrijdag een groot feest georganiseerd, er kwamen zo’n 600  in de finishtent op Plein 1455. Zij kregen na het bakje koffie, muziek van The Cajun Beans en het welkomswoord van Anne Norder een ontspannen avond voor geschoven. Als eerste kregen ze de speciaal gemaakte film te zien over het ontstaan van de Elfstedentocht en kwam Dokter Beekhuis weer tot leven om te vertellen waarom hij de tocht ooit ging organiseren. Freark Smink was de man die de elf steden ging fietsen en onderweg met vrijwilligers in gesprek ging. Daarna kwam Freark’s alter ego langs om als “walpiik” de vrijwilliger te bedanken tezamen met  Tryater acteur Jan Arendz. Tot slot sloot Deadline het feest af.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.