Feest na Oranje winst


In de nacht van zaterdag op zondag werd het in bijna alle straten van Bolswardna 0.47 uur ineens groot feest. Vuurwerk werd afgestoken en mensen vlogen elkaar in de armen.

Tim Krul werd de man van de wedstrijd na afloop van Nederland-Costa Rica. Nadat hij de 4e strafschop van Costa Rica had weten te stoppen, zorgde hij ervoor dat Oranje naar de halve finale van het wereld kampioenschap voetbal toe mag. 

En dat feest ging dus lange tijd door. In de verschillende kroegen van Bolsward werd er op een goee manier feest gevierd en liep het nergens uit de hand. Ook de politie was meer dan tevreden. Veel oranjepret in goede sfeer twitterde één van de dienstdoende agentenvan afgelopen nacht.

Tim Krul is voorlopig de held van Nederlland en als Nederland wereldkampioen wordt zal de roep om een straat naar Krul te vernoeemen niet lang uitblijven. In Bolsward hebben ze daar niet op gewacht. Daar is zijn naam en de hand die de twee strafschoppen tegen hield voorlopig te bewonderen op een kabeltelevisiekast op de Friezenburg.  (Foto’s Jan H Kroese en Bert Hagewoud)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.