Fantastisch turnweekend voor Hanzestad in Dokkum

De Hanzestad turnsters van de D1 en keuze oefenstof G en H kwamen dit weekend in actie in Dokkum. Het is even rijden, maar dan heb je ook wat! Een prachtig ingerichte turnzaal met een vrije oefening vloer.

Iris Elske en Femke

Voor onze jeugd-turnsters voor het eerst keuze oefenstof, met een langemat oefening op muziek. Dit wordt een vrije oefening genoemd. Hildou Tjalma (Parrega) beet de spits af in Jeugd H. Zij werd knap 4e. Dit door een goede sprong met springplank en een stabiele balk oefening. Femke Yska en Iris Fontein deden mee in Jeugd G.

Femke turnde ijzersterk op sprong, balk en brug en pakte glansrijk Goud! Op de voet gevolgd door trainingsgenoot Iris Fontein met prachtig zilver. Iris was sterk op balk en de vrije oefening met mooie lenige elementen Elske de Vries deed mee in junior G. Ze haalde de 2e score op balk. Op de overige toestellen kwam ze tekort voor het podium. Elske werd 10. Myrthe den Otter en Inge de Roos (Starum) kwamen in actie in junior H.

Myrthe werd knap 10e en Inge verassend een 5e prijs. Dit door een goede sprong met springplank. Zondag was het Nora Friedrich haar beurt in Pup 2 D1. Nog niet eerder deed Hanzestad mee in dit hoge niveau. Een avontuur voor Nora en Gerbrich. Mede dankzij hulp van ervaren collega trainers en het hard trainen van Nora werd dit beloond met een fantastische 4e plaats! Ze turnde een ijzersterke balk oefening en een prachtige vrije oefening. Op sprong en brug liggen nog kansen voor hogere scores.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.