Fairtrade certificaat voor Hema Bolsward

Bedrijfsleider Johan Kampinga van Hema Bolsward ontving maandagmiddag uit handen van wethouder Mirjam Bakker het Fairtrade certificaat.

Voor Kampinga en zijn medewerkers is het certificaat een eer. “We zijn blij dat we dit certificaat hebben gekregen. HEMA is al jaren op diverse fronten bezig om duurzame producten in de winkel te hebben. Ook wij vinden het belangrijk dat HEMA voor eerlijke producten staat en dat voor een goede prijs. Het is belangrijk om dat ook te laten zien. Om de herkenbaarheid van onze duurzame producten te vergroten, zijn die allemaal voorzien van een eigen duurzaamheidslogo in de vorm van een ‘groen’ blaadje en een uitleg over wat het product duurzamer maakt. Zo zie je meteen waar je voor kiest. Indien van toepassing staat ook een keurmerk vermeld.

Op http://HEMA.nl vind je uitgebreide informatie over de ambities van HEMA op het gebied van duurzaamheid.” Fairtrade garandeert dat producten tegen een eerlijke prijs zijn ingekocht bij boeren in ontwikkelingslanden, onder internationale Fairtrade handelsvoorwaarden. Hierdoor kunnen boeren, plantagearbeiders en lokale gemeenschappen bouwen aan een duurzame toekomst. Alle thee die HEMA Bolsward verkoopt, ook die in het restaurant, is Fairtrade. Daarnaast zijn er ook nog wijnen die fairtrade zijn. Het ingelijste certificaat krijgt een speciaal plaats in de winkel.

De lokale werkgroep Fairtrade gemeente is sinds 26 maart bezig om bedrijven, scholen en instellingen warm te maken voor de Fairtrade-gedachte. Veel bedrijven en instellingen ontvingen inmiddels een certificaat. Waaronder de Wereldwinkel en Jumbo Kooistra. De gemeente Súdwest-Fryslân is door deze actie ook een fairtrade gemeente.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.