Extra treinen langer te zien in Sneek

Bijna 2500 mensen hebben de afgelopen week genoten van de module baan van de Friese Modelbaan Club in het station van Sneek.

Op verzoek van veel terugkerende vakantiegangers is de baan nog te zien tot en met zondag 13 maart. Op werkdagen en zondag van 13 tot 17 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur. Ook de puzzel voor de kinderen is er weer.

Uniek is dat de vrijwilligers die de baan bedienen, rijden met hun eigen treinen. Daardoor rijden er dagelijks andere treinen. Van stoom tot diesel en van lange kolentreinen tot koffietrein. En dat alles op meer dan honderdvijftig meter spoor, bruggen, bovenleidingen en talloze stootblokken. Met een lengte van zeventien meter is dit de grootste modelbaan die ooit in Sneek te zien is geweest.

De baan vormt een fraai Nederlands landschap waar veel te zien en beleven valt. Voor de kinderen is er een unieke puzzeltocht met voor iedereen een aardigheidje. Toegang tot de baan is gratis voor iedereen die een geldig toegangskaartje voor het museum heeft. Het museum zit in het station van Sneek en is goed bereikbaar met de auto, bus en trein.

Fotobijschrift: Koffietrein in Sneek (foto Henk Bootsma)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.