Extra geld voor huishoudelijke hulp in Súdwest-Fryslân en Littenseradiel

Net als afgelopen jaar heeft Súdwest-Fryslân in 2016 ruim 1,5 miljoen euro extra beschikbaar voor huishoudelijk hulp.

Voor inwoners in Littenseradiel is ruim 1,5 ton extra beschikbaar. Met dit geld kunnen inwoners met een individuele Wmo-voorziening extra huishoudelijke hulp krijgen.

 Stimulans werkgelegenheid thuiszorg

“We zijn er blij mee dat we nog een jaar door kunnen gaan met de regeling. Met dit geld willen we een bijdrage leveren aan de werkgelegenheid in de thuiszorg en ervoor zorgen dat deze inwoners de nodige hulp in de huishouding kunnen krijgen” aldus wethouder Stella van Gent van de gemeente Súdwest-Fryslân. “We blijven hierbij gebruik maken van de Himmelsjeks. Met deze cheques kunnen ze huishoudelijke hulp inkopen bij een zorgaanbieder in de regio”.

Ook voor mantelzorgers

“Ook mantelzorgers kunnen een vergoeding krijgen. Zij raken soms overbelast. Vervangende zorg voor de mantelzorger kan dan uitkomst bieden. De regeling is ook daarvoor te gebruiken. En het is goed dat ook daar komend jaar geld beschikbaar voor is”, zegt wethouder Marja Reijndorp van de gemeente Littenseradiel.

 De Himmelsjek

Voor het inkopen van extra huishoudelijk hulp maken we sinds mei 2015 gebruik van de Himmelsjek.Onder andere inwoners die het afgelopen jaar werden gekort op het aantal uren huishoudelijke hulp kunnen gebruik maken van deze cheques. Het gaat om mensen met een individuele Wmo-voorziening, denk hierbij bijvoorbeeld aan een rolstoel, scootmobiel of individuele begeleiding. De Himmelsjeks kosten € 5,– per stuk en zijn goed voor één uur hulp bij het huishouden.

Himmelsjeks langer geldig

De Himmelsjeks zijn er ook voor mantelzorgers. Hierdoor moet langdurige overbelasting van deze mensen tot het verleden gaan horen.Ook zijn de Himmelsjeks voor mensen die een keukentafelgesprek hebben gehad en niet in aanmerking komen voor een Wmo-voorziening (HH). Inwoners kunnen de Himmelsjeks gebruiken bij de thuiszorgaanbieders die in de gemeente actief zijn. Een overzicht hiervan staat op de websites www.sudwestfryslan.nl en www.littenseradiel.nl.

Inwoners die in 2015 teveel uren hebben ingekocht kunnen deze in 2016 alsnog gebruiken.

 Meer informatie
Wilt u ook weten of u in aanmerking komt voor een Himmelsjek? Neem dan contact op met het gebiedsteam van de gemeente via telefoonnummer 14 0515. Meer informatie over de Himmelsjek vindt u op www.sudwestfryslan.nlen www.littenseradiel.nl.

 

[pro_ad_display_adzone]

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.