Expositie Common Ground vanaf 8 september in Galerie Badweg 3

Zaterdag 8 september is om 16.00 uur de opening van de expositie Common Ground. De kunstenaars die hier aan meedoen zijn Marja Griede, Hilda Klaassen en Natasja Knap. De opening zal verricht worden door Jan Kalma, beeldend kunstenaar.

Marja Griede

Marja ziet de wereld als een absurdistisch theater. De raadselachtigheid van de wereld vormt het startpunt in haar kunstenaarschap. Herinneringen spelen hierin een belangrijke rol. Ze veranderen en vervreemden met de tijd. De werken van Marja zijn bijna poëtische beelden, waarin verborgen betekenissen worden blootgelegd. Een droomachtige werkelijkheid onontkoombaar, menselijk en bewogen.

 

Hilda Klaassen

Hilda is geboeid door het lijnenspel en de beweging de natuur. De herinnering aan landschappen en de indruk die deze op haar hebben gemaakt, geven haar de mogelijkheid om eindeloos te dwalen in het verbeelden van wat ze gezien en ervaren heeft. In haar werk probeert ze herinnering, sfeer en gevoel te verbeelden, waarbij beweging, energie en verte van belang zijn.

 

Natasja Knap

Haar werk onderzoekt wat herinneringen schijnen te zijn: gecomprimeerde gevoelens, gedachten en ervaringen die we schijnbaar feitelijk categoriseren. Over de behoefte onze herinneringen te ordenen, te bundelen, te beschermen, te delen of juist weg te stoppen. Over het onvermogen de werkelijke ervaring of gebeurtenis te reconstrueren of vast te houden. Ze zoekt hierbij naar manieren om deze intieme aspecten te verbeelden zonder persoonlijk sentiment of nostalgie.

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.