Experts stellen kunstcollectie Súdwest-Fryslân samen

De gemeente is eigenaar van maar liefst 3500 kunstobjecten. Een goed overzicht hiervan ontbrak nog en dat is natuurlijk zonde.

Door het kunstbezit in kaart te brengen is nog maar eens goed duidelijk geworden over welke interessante collectiesSúdwest-Fryslân beschikt.Een speciale commissie gaat nu twee deelcollecties samenstellen, een collectie cultuurhistorie en een collectie moderne- en hedendaagse kunst.

Deelcollectie cultuurhistorie en moderne- en hedendaagse kunst

De commissie gaat kijken welke kunstvoorwerpen passen bij de twee deelcollecties.Op deze manier willen we ervoor zorgen dat er een overzichtelijke collectie komt waar we in de toekomst zorgvuldig mee om kunnen gaan. Er worden twee deelcollecties samengesteld:
– Deelcollectie cultuurhistorie
– Deelcollectie moderne- en hedendaagse kunst
Per item bekijkt de commissie of deze aansluit bij één van de deelcollecties. Daarna wordt bekeken wat te doen met het overige kunstbezit. Hierbij staat voorop dat we deze kunstitems het liefst teruggeven aan de maker of erfgenaam.
Kunstcollectie Súdwest-Fryslân
In de voormalige gemeentehuizen hing veel kunst. Ook in de kluizen was het een en ander opgeslagen. De collectie bestaat onder andere uit schilderijen, beelden en historische kaarten.“Deze bijzondere kunstcollectie willen we de komende jaren vaker laten zien aan onze inwoners en bezoekers. In gesprek met de musea in Súdwest-Fryslân gaan we bekijken hoe we onze kunst kunnen exposeren”, zegt wethouder Mirjam Bakker.

Commissie van experts
Nu het kunstbezit in kaart is gebracht kan de commissie starten met het vormen van de deelcollecties. De commissie bestaat uit de volgende personen: Peter Bax, Redmer Bax, Danielle Lokin, William Vermaning, Evert Kramer en Meindert Seffinga.
[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.