Even opladen….

Voor veel mensen is de vakantie net begonnen of begint bijna. Na een periode van hard werken is het dan heerlijk om even je zinnen te kunnen verzetten en je te richten op andere zaken. Niet vroeg hoeven op te staan en lekker even één of meerdere dagen weg. Andere plaatsen ontdekken en genieten van een andere omgeving of cultuur. Heerlijk om je zo even te kunnen ontrekken aan de dagelijkse beslommeringen en je op te laden. Dan kun je er na de vakantie weer fris en vol nieuwe energie tegenaan.

Natuurlijk is het niet zo dat je je alleen maar kunt opladen tijdens de vakantie. Tussen de vakanties door is het ook belangrijk dat hiervoor momenten zijn. In de tijd van de bijbel bestonden er geen vakanties. Toch had men toen, net als wij nu, wel momenten nodig om op te laden. Als er iemand was die deze momenten nodig had was het Jezus wel. Hij was immers een druk man. Waar Jezus was, was vaak veel te beleven. Daarom werd Hij door veel mensen gevolgd. Er werden bijvoorbeeld vaak zieken bij Hem gebracht, veel vonden zijn boodschap interessant en luisterden dus graag naar Hem, terwijl weer anderen kritisch op Hem waren en Jezus opzochten om stevige discussies met Hem te voeren. Daarnaast had Jezus nog twaalf discipelen die Hij van alles leerde. Hoe kreeg Jezus tussen deze drukte door de rust die Hij nodig had? Dit deed Hij door zich terug te trekken, de stilte te zoeken en in contact te komen met God. Door dit te doen kreeg Hij o.a. weer nieuwe energie om zo het drukke bestaan dat Hij had, vol te kunnen houden.

En hoe zit het met jou? Heb jij in je dagelijks leven ook van die momenten waarop je je even kunt opladen? Zoek jij wel eens de stilte? En wanneer het dan stil om je heen is, heb je dan wel eens contact gezocht met God? Jezus vertelt in een gelijkenis dat God, als een vader die met open armen op zijn kind staat te wachten, op jou wacht. Wanneer je God de Vader opzoekt en dan dicht bij Hem bent, mag je tot rust komen. In Matteüs 11 vers 28 staat: “Kom naar Mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal Ik jullie rust geven.” Misschien de moeite waard om eens te proberen.

Ik wens jullie allemaal een fijne vakantie, waarin je tot rust komt en opgeladen mag worden!

Gijsbertus Feenstra

Christelijke gemeente “Het Keerpunt”

 

 

 

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.