EU Democracy Tour bezoekt Marne College

Zo’n zestig leerlingen uit 4 vwo hebben afgelopen maandag in spelvorm ‘deelgenomen’ aan de Europese verkiezingen.

 

Burgemeester Hayo Apotheker gooide de eerste dobbelsteen en wist middels een toespraak alle leerlingen te betrekken bij het Europese spel om de macht en het belang van de Unie te duiden, ook voor Bolsward.

Elk spel kent winnaars en verliezers. Uiteindelijk zijn zeven leerlingen uitverkoren om op 21 mei naar Brussel te gaan, de winnaars zijn Haye Dijkstra, Siemke Nieboer, Vincent Popma, Jeske Buijs, Jelle Kuipers, Thymo Baak en Janne Bartels In Brussel wordt de EU Democracy Tour afgesloten in het Parlamentarium. De winnaars ontmoeten verscheidene Europarlementariërs en kunnen daar hun eigen “burgerdefinitie” van de Europese Unie voorleggen.

Foto 1:
Hayo Apotheker dobbelt om Europa

Foto 2:
De winnaars van links naar rechts: Haye Dijkstra, Siemke Nieboer, Vincent Popma, Jeske Buijs, Jelle Kuipers, spelleider Jaap Hoeksma, Thymo Baak en Janne Bartels

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.