Ervaren haaksters en garen gezocht

De bibliotheken van Bolsward, Makkum, Sneek en Wommels willen graag aanhaken bij een provinciaal Haakproject in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden/Fryslân 2018: de grootste gehaakte deken van de wereld maken.

In de tweede week van januari start daarom in de bibliotheken een ‘aanhaakgroepje’, dat maandelijks bij elkaar zal komen. Onder het genot van een kopje koffie of thee worden gezamenlijk een heleboel zogenaamde Granny Squares gehaakt. Deze worden tot een deken van 1.40 bij 2.00 meter aan elkaar gehaakt. Op deze manier haakt men in Bolsward, Makkum en Wommels mee aan een deken ter grootte van vijf voetbalvelden, waarmee Fryslân in 2018 in het Guinness Book of Records hoopt te komen. Naderhand worden er weer kleinere dekens van gemaakt, welke worden verspreid naar diverse plaatsen in de wereld waar ze hard nodig zijn.

Restjes garen

Voor de aanhaakgroep is veel garen nodig. Nog restjes garen? Wol, acryl of katoen; dik, dun of harig, alles kan. Ook als er nog onafgemaakte werkstukken in een kastje liggen; er wordt van gemaakt. Ongebruikte haaknaalden kunnen op deze manier een tweede leven krijgen. Men kan het alvast langs brengen bij de bibliotheek.

Ervaren haaksters

Verder worden voor dit project één of meer ervaren haaksters gezocht.Geïnteresseerden wordt gevraagd zich op korte termijn aan te melden bij de bibliotheek. Iedereen kan mee doen; oud of jong, stijf of lenig, man of vrouw, ervaren of leek.

 

De Haakmaaraangroep start:

Bibliotheek Makkum en Sneek donderdag 14 januari van 14.30 tot 16.00 uur.

Bibliotheek Bolsward donderdag 21 januari van 10.30 tot 12.00 uur.

Bibliotheek Wommels maandag 18 januari van 14.30 tot 16.00 uur.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.