Er is een Bolswarder dood gegaan…..

Cor Wielinga, een Bolswarder in hart en nieren overleed afgelopen dinsdag. Een man die vanaf zijn jeugd tot zijn overlijden betrokken was bij de stad Bolsward.

Een man die graag wilde dat mensen met elkaar gingen samen werken ongeacht rang , stand of geloof. Hij stond voor iedereen klaar met raad en daad. Hij was in 1947 z’n tijd al ver vooruit: ‘verenigingen moeten niet verzuilen maar elkaar opzoeken, samenwerken’, dit zei hij op een ledenvergadering van vv CAB. CAB zijn club waar hij jarenlang dichtbij betrokken is geweest onder andere in het bestuur.

Ook later als erevoorzitter werd hij vaak geraadpleegd als het ging om advies of informatie uit het verleden. Hij vond het geweldig dat JV Bolsward werd opgericht, ‘de jeugd heeft de toekomst’ zei hij. En hij gaf aan dat het tijd werd dat de senioren ook bij elkaar kwamen. De fusie tussen CAB en Bolswardia was de eerste stap. Toen vorig jaar RES ook toe trad tot Sc Bolsward zei hij dat dit het beste is voor het voetbal in Bolsward en dat hij blij was dat dit eindelijk tot stand was gekomen.

Naast voetbal droeg hij sport in het algemeen een warm hart toe. Hij maakte deel uit van de sportraad, de sportfederatie en was actief bij de sportkeuringen. Als sportmasseur ging hij met een team van Bolsward mee voor het programma Spel zonder grenzen. In Europa vertegenwoordigde Bolsward Nederland in Frankrijk bij het landenspel.

Voor de lokale ANBO was hij tot op hoge leeftijd jarenlang actief in het bestuur. Politiek betrokken was hij via Bolswards Belang. Sien Stadsie ging hem aan het hart. Hij wilde graag dat Bolsward leefbaar bleef. In juni 2007 werd hij ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege al zijn activiteiten voor de stad. Voor hem hoefde dit allemaal niet, zichzelf op een voetstuk laten plaatsen was zeker niet zijn ding. ‘We doen het met elkaar, ik niet alleen’.

De laatste jaren verminderde zijn gezondheid en na het overlijden van zijn vrouw in 2013 had hij het moeilijk. De laatste twee weken verbleef hij in Bloemkamp. Hij is daar op dinsdagmiddag 5 januari overleden. Een aimabele man, diplomatiek, een goed bestuurder en betrokken bij oansstadsieBolsert.

Op zijn kist wilde hij graag de Bolswarder vlag en er zal tijdens de dienst het lied Ut stadsie Bolsert klinken. De dienst zal zijn in het crematorium in Sneek op maandag 11 januari om 11.00 uur.
Cor Wielinga laat met zijn overlijden een leegte achter voor de stad.

Er is een echte Bolswarder dood gegaan….

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.