Enorme zeperd brengt degradatie dichtbij voor Westergo

Buitenpost – Een keiharde 29-11 nederlaag voor de korfballers van Westergo. Koploper Flamingo’s kende geen genade voor de Bolswarder Hendriksen Fashion formatie.

Na de snelle openingsgoal van de thuisclub bracht Mireille Wolthuizen de 1-1 op het bord. Dat was ook de enige keer dat er een gelijke stand op het scorebord stond. Flamingo’s kon, met name de eerste helft, doen wat het wilde. Na een 15-5 ruststand (doelpunten van Hedzer Eringa 3x en Mirna Feddema) was het in de tweede helft een kwestie van de schade beperken.

Na rust liep de thuisploeg verder uit naar een 29-11 einduitslag. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd (20.20 uur) tegen SF Deinum. Westergo zal dit duel moeten winnen, wil het nog een theoretische kans op handhaving houden. Elk ander resultaat betekent dat er volgend jaar in de 4e klasse gekorfbald zal moeten worden.

Doelpunten: Hedzer Eringa 5, Eli Hunze 3, Geert-Jan Sieperda, Mireille Wolthuizen en Mirna Feddema allen 1.

Westergo 2 verloor nipt van Harich 3. Het werd, in een spannend duel, uiteindelijk 17-15 voor de thuisploeg.

Westergo A1 speelde zaterdag tegen De Wâlden A3, dat een plek hoger op de ranglijst stond. Afgelopen wedstrijden werden telkens met goed spel toch verloren. De kansen zijn er genoeg, maar er wordt te weinig gescoord. In de 1e helft werd er hard gewerkt en vele lange aanvallen werden af en toe bekroond met mooie doelpunten. Verdedigend stond het goed,  en ondanks het verschil in fysiek werd er weinig weggegeven. Met een stand van 6-4 werd de kleedkamer opgezocht. In de 2e helft werd er strak verdedigd en daardoor wist de tegenstander maar 4 keer te scoren. De hele 2e helft stond Westergo tegen een achterstand van 2 punten aan te kijken, maar de in de 2e helft ontketende matchwinner Anoek Velting zorgde in de laatste anderhalve minuut met haar 4e en 5e voor een stand van 10-10. Doelpunten: Anoek 5x, Amarins 2x, Tsjalling, Rins en Elmar allen 1.

Westergo B1 en B2 waren vrij.

Westergo C1 won uit van Joure. Het werd ‘slechts’ 2-3, maar wel 2 punten mee naar Bolsward. De C’s hebben de 3e plaats stevig in handen. Doelpunten: Amarins, Luke en Betül.

Westergo D1 won na 5 nederlagen weer eens. Uit in de Flevopolder werd met 3-8 gewonnen van Emmeloord. Bij rust was de stand nog 3-3. Doelpunten van Elena (2x), Ymke (2x) Carlijn, Stefan, Janieke en Shyvana.

Westergo D2 kon het niet bolwerken tegen DTG D2. In Balk werd met 10-0 verloren.

Westergo E1 verloor nipt van Mid-Fryslân/Jansma Burdaard met 5-3. Doelpunten kwamen van Ytsen (2x) en invaller van F1 Mats.

Westergo F1 speelde uit tegen koploper CSL F1. Dit erg sterke team was met 21-7 wat maatjes te groot voor de jongste korfballers. Doelpunten van Mats (3x), Thirza (2x), Martijn en Jens.