Enerzjy foar Boalsert

Mede eigenaar zijn van een energie bedrijf, dat leek mij wel wat. Zeker als die zich bezig houdt met  duurzame energie. Veel mensen zijn klant bij één van de grote energie bedrijven, de winsten die door die bedrijven worden gemaakt gaan naar buitenlandse aandeelhouders. Zou het niet mooi zijn als die winst van mijn energie bedrijf in Bolsward blijft en dat we daar samen iets mee kunnen doen!

Sinds 29 februari 2016 heeft Bolsward zijn eigen energie coöperatie genaamd DEBo: Duorsume  Enerzjy Boalsert. Een coöperatie is een bedrijfsvorm waarbij iedereen die lid is een stem heeft en kan mee beslissen over het beleid van de onderneming. Samen met energie coöperaties in Fryslân, Groningen en Drenthe is DEBo eigenaar van het energie bedrijf NLD. NLD houdt zich bezig met het verkopen van 100% groene energie, die zoveel mogelijk in de regio wordt geproduceerd. Per klant in Bolsward krijgt DEBo een vast bedrag per jaar van de NLD uitgekeerd. Daarnaast zijn we bezig met een zonnepanelen project op te zetten om zelf elektriciteit te gaan produceren en verkopen.

Door lid te worden van DEBo kun je mee beslissen waar de winst van DEBo aan wordt besteedt; extra geld voor een sport of buurt vereniging of gaan we het zwembad steunen of …

Hierdoor leveren we niet alleen duurzame energie voor de verlichting, televisie en wasmachine; maar ook energie voor de inwoners van onze mooie stad.

Voor meer informatie of om je aan te melden als lid: www.debo.frl

DEBo is Enerzjy foar Boalsert.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.