Enecotourweekend staat bol van de activiteiten

Over twee weken is Bolsward het decor voor de eerste etappe van de Enecotour, de grote wielerkoers die opnieuw vanuit Bolsward van start zal gaan.

Bolsward viert dat al vanaf zaterdag met modeshows door de verschillende winkeliers en muziek in de stad. Op zondag is de Grote Rabo Toertocht, hierbij kunnen de deelnemers een deel van de route verkennen van de eerste etappe. (lees ook Grote Rabo Wielerronde ook voor jeugd aantrekkelijk)

Daarnaast zijn de winkels open tot 16.00 uur want vanaf 16 uur zal de ploegenpresentatie plaatsvinden in het centrum van Bolsward. Net zoals vorig jaar zullen de ploegen in bootjes vanaf Plein 1455 naar het centrum varen. Op het plein zullen de grote wielerbussen staan en is er een kans voor handtekeningenjagers om handtekeningen te scoren. Maar ook in het centrum bestaat uiteraard die kans.

De ploegenpresentatie duurt tot ongeveer 18.00 uur.

Op maandag 19 september zullen zo’n 150 vrijwilligers samen met de Enecotour zorg dragen voor alles wat er die dag gebeurd in en om Bolsward. De ploegen zullen vanaf 11.15 uur beginnen met het aftekenen van de deelnemerslijsten en zich opstellen voor de start vanaf Plein 1455. De coureurs rijden de eerste kilometers geneutraliseerd naar het echte startpunt op de Westergoawei en vanaf dat moment is het koers. Afhankelijk van de koers is de finish later die middag op de Oude Rijksweg. Hierbij zullen de wielrenners eenmaal langs Bolsward gaan vanaf Nijland over de Ugolaan en nog een keer door het centrum.

Foto Ellemein Dijkstra

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.