Elke trouwe hond verdient een geschikt baasje

Honden zijn een al een paar eeuwen een geweldig maatje voor de mens. Als je op straat of in het park loopt en erop gaat letten zie je een enorme diversiteit aan hondenrassen met hun baasjes rondlopen. De honden worden door hun eigenaren bewust uitgekozen en zijn een belangrijke aanvulling voor het leven van het gezin of eigenaar.

Ze letten op stamboom, afkomst, karakter, grote en kleur en nog veel meer. Als je een puppy neemt kost het in het begin veel tijd en aandacht om een hondenras goed op te voeden. Het is dus van groot belang dat het ras bij u past en andersom. Als u houdt van lange wandelingen en veel avontuur is het goed om te kijken naar een energiek en beweeglijk ras. Heeft u liever een knuffelhondje die niet zo vaak uit hoeft is er ook keuze genoeg. Belangrijk is om dit goed te onderzoeken voordat u een schattige lieve puppy in huis neemt, want elke trouwe hond verdient een geschikt baasje.

Wat een schatje!

“Sorry, maar mag ik even uw hondje aaien? Hij ziet er zo schattig uit.” “Ja hoor, ga gerust uw gang.” Voor velen is dit een bekend tafereel. Wie niet verlegen zit om een gesprekje tijdens de dagelijkse wandelingen met een Maltipoo kan zijn hart gerust ophalen met deze populaire vrolijke hond. Hij is vrij klein en het is een kruising tussen een Mini Poedel en de Maltezer. Dit ras is heel charmant, intelligent en speels. Ze zijn al gauw een allemansvriend en willen graag hun baasjes behagen. Met hun vrolijke krullen zijn ze echt een aanwinst voor elk huishouden en gezin. Ze zijn liever niet alleen en dol op ouderen. Let wel op in het park want dit schattige hondje kan heel ondeugend zijn en voor je het weet zijn ze aan het ravotten en spelen met andere honden. De Maltipoos worden blij van een kleine stevige wandeling in de ochtend en avond. Dit is genoeg beweging voor het baasje en de hond om in vorm en energiek te blijven.

Met Japanse roots

Als u hem ziet herkent u hem gelijk. Het lijkt wel een klein wolfje. De Shiba Inu is een zeer populair hondenras en afkomstig uit Japan. Hij werd daar oorspronkelijk gefokt om vogels en klein wild mee te vangen. Er zijn drie soorten en de kleinste is de Shiba Inu. Hij heeft wat weg van een wolfachtige met zijn priemende slimme ogen en zachte vacht. Je ziet ze in rode kleuren en zwart. In Japan is het de meest voorkomende hond en in Nederland is het vooral zeer geschikt als gezinshond. De Shiba stamboom gaat ver terug in de Japanse geschiedenis. Het ras is bijna met uitsterven bedreigt na verschillende oorlogen in Japan. Het is uiteindelijk door verschillende fokprogramma’s en combinaties van verschillende rassen geworden tot wat het nu is. Gelukkig maar, want het is een prachtig aantrekkelijk ras met een zeer hoge knuffelfactor.

Gezellig met elkaar op pad

Wat is het toch altijd gezellig om met de hele familie erop uit te gaan in de natuur en buiten te zijn. Lekker in een comfortabel vakantiehuis even tot elkaar komen, kletsen, samen koken en heel veel wandelen. Om het plaatje compleet te maken is het hondenras Cockapoo een geweldige kameraad voor de hele familie. Altijd vrolijk en blij en superaanhankelijk en alert. Het ras combineert alle goede karaktereigenschappen en kwaliteiten van een Cocker Spaniel en een Poedel. Het fijnste vinden ze het om de hele dag bezig te zijn. Ze zijn heel speels en willen niet te lang alleen gelaten worden. Wat een lieve loyale krullenbol is dit. Dol op alle aandacht en iedereen zijn gezelschap. Een echte allemansvriend.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.