Elfstedentochtvaarders leggen aan in Bolsward

John en Virginia Kenniphaas varen deze week de Elfstedentocht met hun sloep voor de Stichting Michael-Wings.

Ze doen dit om geld in te zamelen voor deze stichting die vernoemd is naar hun zoon Michael Kenniphaas. Een Alkmaarse jongen die aan leukemie leed en daar uiteindelijk aan is overleden.

De tocht door Friesland gaat goed maar is op sommige dagen wel lastig geweest door de vele regenval. Maar met een geïmproviseerd tentzeil kon men toch blijven varen ondanks de regen. Onderweg krijgt het echtpaar veel positieve reacties en ook de nodige donaties binnen. Ondanks het slechte weer genieten de bestuursleden volop van hun reis door Friesland.

Michael.

De 18-jarige Michael miste in het ziekenhuis zijn internet contacten. Zijn huiswerk kon hij niet mailen en msn-en met zijn vrienden was een groot gemis. Als hij genezen was,zo bedacht hij, dan zou hij op de kinderafdeling van het ziekenhuis waar hij lag,internet-faciliteiten regelen.

Familie en vrienden hebben dit na Michael zijn overlijden opgepakt. De actie Michael-Wings werd gestart met als doel Internet en laptops voor de kinderafdeling van het Vumc. Dit is snel gelukt want op 19 december 2005 had de afdeling internet. Dit werd toch een feestelijke opening en het eerste “Michael-Wing-system” was een feit. Dankzij de actie konden wij laptops en internet aanbieden aan de afdeling. Het systeem is uitermate geschikt voor zieke kinderen die meestal lang op bed en/of op hun kamer moeten blijven. Vele lovende reacties hebben wij van de kinderen en ouders mogen ontvangen.

Door de enorme belangstelling van andere ziekenhuizen, weten we hoe belangrijk dit is.
Wij hebben hierop besloten een stichting op te richten en de actie Michael-Wings voort te zetten.
In de afgelopen 10 jaar hebben vele initiatieven en acties er voor gezorgd dat stichting Michael-Wings haar doel kon realiseren en zijn 27 kinderafdelingen van zorginstellingen voorzien van het gratis Michael-Wing Systeem. Maar we zijn er nog lang niet, er staan ruim 50 kinderafdelingen van zorginstellingen op de wachtlijst voor het gratis Michael-Wing Systeem.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.