Elfstedentocht te water

Woensdag 27 juli komen in de loop van de middag 125 motorboten en sloepen en 200 kanovaarders aan in Bolsward. Het zijn de deelnemers aan de 22ste Elfstedentocht te water.

Op maandag 25 juli rond negen uur ’s ochtends zal gedeputeerde Jannewietske de Vries het startschot geven in de Prinsentuin te Leeuwarden. Dat doet zij door middel van het afschieten van het kanon van het Fries Statenjacht de “Friso”. Gezegd kan worden dat van het totaal aantal aangemelde deelnemers 75 procent van buiten Friesland afkomstig is. Zo zijn er Duitse, Belgische,  Oostenrijkse en Australische deelnemers. 

Het evenement biedt de gelegenheid om de deelnemers te laten genieten van de prachtige meren, kanalen en vaarten die Friesland rijk is. Het initiatief van de tour komt van Watersportvereniging de Meeuwen die sinds 1946 om de drie jaar het evenement organiseert. Het belooft een gezellige drukte te worden. De Prinsentuin dient dit weekend niet alleen als startplaats voor de Elfstedentocht, gelijktijdig wordt ook het evenement “De Boat Giet Oan” gehouden waarbij 170 oude bedrijfsvaartuigen tezamen komen. 

Ook  sloepen kunnen deelnemen aan het evenement. Zij kunnen overnachten in de plaatselijke B&B’s of samen met de kanovaarders op de camping. De deelnemers zijn in totaal zes dagen onderweg en overnachten in zes van de elf steden. In deze steden worden diverse activiteiten georganiseerd. 

DE TRAJECTEN

Maandag 25 juli:        van Leeuwarden via Sneek naar IJlst.

Dinsdag 26 juli:         van IJlst via Sloten naar Hindeloopen en Stavoren.

Woensdag 27 juli:      van Stavoren via Workum naar Bolsward.

Donderdag 28 juli      van Bolsward via Harlingen naar Franeker.

Vrijdag 29 juli:          van Franeker naar Dokkum.

Zaterdag 30 juli:        van Dokkum naar finishplaats Leeuwarden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.