Elfstedenhal omgetoverd tot podium theatervoorstelling over Elfstedentocht

Waar beleef je een theatervoorstelling over de Elfstedentocht beter dan in een ijshal? Stichting Beleef en Herinner presenteert op 23, 24 en 26 december “De Tocht van Morgen”. Een unieke theatershow in de Elfstedenhal van Leeuwarden!

 Op de ijsvloer in het midden van de vierhonderd meter baan verrijst op 23, 24 en 26 december 2016 een schitterend en ijskoud belevingstheater dat plaats biedt aan 1.250 bezoekers. Het thema van de 90 minuten durende voorstelling is de Elfstedentocht. Niet eentje uit lang vervlogen tijden: het gaat hier om de eerstvolgende Elfstedentocht. Want hoe zou de tocht van morgen er uitzien? Als hij komt?

 Bekijk de trailer voor een impressie op de website Tocht van Morgen

 Het scenario voor De Tocht van Morgen is geschreven door Romke Gabe Draaijer (o.a. Tryater) en Madelène van Beuzekom (Holiday on Ice) en vertelt het verhaal van Toerrijders Willem (Popke van der Zee), Annet (Jannie van der Veen) en Lolke (Sjoerd Blom). We zien hoe ze elk met hun eigen beweegredenen beginnen aan de 17e Elfstedentocht uit de geschiedenis en hoe ze elkaar en zichzelf onderweg tegenkomen.

 De Tocht van Morgen is uniek omdat de voorstelling volledig op het ijs (en dus op schaatsen) wordt gespeeld. Bovendien wordt er niet alleen toneel gespeeld maar ook gedanst. Internationale topkunstschaatsers zetten de verschillende verhaallijnen kracht bij door de emoties en gedachten van de hoofdrolspelers te dansen op het ijs.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *