Elfstedenbestuur neemt afscheid van uittredende bestuursleden

Bolsward – Commissaris van de koning Arno Brok schiet maandagmorgen om 5 uur de eerste groep deelnemers aan de fietselfstedentocht weg. Dat maakte voorzitter Stephan Rekker zondagavond bekend tijdens de laatste briefing aan de rayonhoofden over de tocht op maandag 5 juni.

De verschillende routecoördinatoren konden niets ander melden dan dat de route er prima bij ligt. Ook in en bij Harlingen en in Tzummarum, in beide plaatsen wordt aan de weg gewerkt, is de route zonder problemen.

Tijdens deze bijeenkomst nam het bestuur van de fietselfstedentocht afscheid van een drietal bestuursleden: Douwe Boonstra, Lynata Dijkstra en Monique Fennis. Met toepasselijke woorden, een aandenken en bloemen werd afscheid van deze drie bestuursleden genomen. Ook vrijwilliger Henk Cazimier, die na 25 jaar afscheid nam als chauffeur van de cadi-wagen, werd met bloemen afscheid genomen.

Rekker vertelde verder dat van de rayonhoofden Hebel de Roos, 30 jaar actief, en Koos van der Ende, 40 jaar actief, tijdens de rayonhoofdenvergadering in november afscheid wordt genomen.

Durk Reitsma uit Stiens, die 60 keer de elfstedentocht heeft gefietst, bood het bestuur een boekwerkje aan, waarin alle routes van de tocht van 1912 tot en met 2017 beschreven staan.

Op de foto van links af: Monique Fennis, Lynata Dijkstra, Douwe Boonstra, Henk Cazimier en voorzitter Stephan Rekker. (Foto Henk Bootsma)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.