EK mini roadracing Franciacorta is goede leerschool voor Sven Wind

Op 3, 4 en 5 augustus was de jonge Bolswarder motorcoureur Sven Wind in Franciacorta voor het EK. Hij schreef zelf het verslag

Foto : John Bruininck

Kwalificatie 1:
Kwalificatie 1 ging niet als gehoopt, kon geen snellere tijden neerzetten dan de anderen en dus laatste plaats

Kwalificatie 2:
In de 2de kwalificatie werd ik na 2 ronden van de baan gehaald vanwege olie lekkage, daarna moest ik dus laatste starten.

Race 1:
In de eerste race liet ik de motor bij de start afslaan en dus had ik een heel groot gat voordat ik bij de andere rijders was. Ik had niet genoeg rondjes de tijd om naar de 9de rijder toe te kruipen dus 10de plaats in Race 1.

Race 2:
Start ging goed, kwam goed weg en verloor geen tijd, we hadden een gevecht om de 9de plaats, toen de laatste twee ronden ingingen verloor ik iets tijd, maar dat wist ik dan wel weer goed te maken en haalde hem in en eindigde zo op een 9de plaats.

Race 3:
Iets mindere start maar kon iedereen bijblijven. Ik had weer een gevecht om de 9de plaats. Ik merkte dat ik sneller was dan het duo voor ons, dus maakte ik een gebaar van volg me. Jammer genoeg snapte hij dat niet en probeerde mij weer helemaal te dwarsbomen. Zo verloor ik de aansluiting met het duo voor ons en dus hadden we dan de strijd maar onderling. Twee ronden voor de finish viel er iemand, daarna kwam ik 1 a 2 seconden los van de rijder achter me en dus finishte ik 8ste.

Ik heb jammer genoeg niet aan de kop kunnen strijden vanwege mijn lengte/ gewicht. Degene die op pole stond was namelijk 26 kilo. Verder was het ook nog een hele lange baan met veel rechte stukken en dus kon ik moeilijk bijblijven.

Ik heb veel geleerd en meegemaakt deze week, ook heb ik veel nieuwe vrienden gemaakt.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.