Eis maximale werkstraf voor Bolswarder speeddealer

LEEUWARDEN/BOLSWARD – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag de maximale werkstraf geëist -240 uur- voor een 30-jarige speeddealer uit Bolsward. Volgens het OM heeft de man vanaf begin november 2013 met een korte onderbreking van een paar maanden tot medio maart 2015 in speed gehandeld.

De politie kwam bij de Bolswarder terecht na een tip van de Criminele Inlichtingeneenheid (CIE), tegenwoordig Team Criminele Inlichtingen (TCI) geheten. De CIE had informatie dat de Bolswarder, samen met een paar anderen, speed zou dealen. De man werd nauwlettend in de gaten gehouden. Hij bleek regelmatig contact te hebben met mensen die bij de politie bekend stonden als speedgebruikers. Na hernieuwde CIE-informatie werd zijn telefoon getapt.

In talloze telefoongesprekken leek de Bolswarder in bedekte bewoordingen met een groepje gebruikers te communiceren over drugs. Op 13 maart 2015 werd hij aangehouden nadat hij iemand een gram speed had geleverd. In zijn slaapkamer trof de politie ruim 46 gram speed aan en spullen om drugs af te wegen en te verpakken. In de contactenlijst van de telefoon van de Bolswarder stonden de namen van zo’n twintig personen die bij de politie bekend staan als gebruikers.

De man heeft volgens het OM vanaf eind 2013 ongeveer 14 maanden gedeald. Alleen in de zomer van 2014 was het, waarschijnlijk vanwege de vakantieperiode, een paar maanden rustig. De Bolswarder was bij de politie redelijk open geweest over zijn rol, op de zitting was hij wat terughoudender. Tegen de reclassering had hij gezegd dat hij al jaren speed gebruikte en dat hij dealde om zijn eigen drugsgebruik te kunnen bekostigen. De officier van justitie wil dat hij onder toezicht komt van de verslavingszorg en eventueel een behandeling gaat volgen. Naast de 240 uur werkstraf eiste de officier een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden.

De Leeuwarder rechtbank doet op 29 september uitspraak.

[pro_ad_display_adzone id =”11964″]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.