Eis 36 maanden voor kindermishandeling

Bolsward-De verdachten van de zware mishandeling van de peuter die vorig jaar bewusteloos in een huis in de Samuel van Haring Houckstraat moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt drie jaar de gevangenis in voor poging tot doodslag.

Dat valt te lezen uit een tweet van rechtbankverslaggever Renze van der Sluis. Op 14 juli werd de peuter zwaar gewond uit een huis in de Samuel van Haring Houckstraat gehaald.

Nadat artsen de politie hadden gemeld dat de verwondingen verdacht waren, werd de moeder van het kind en haar vriend aangehouden door de politie op verdenking van zware mishandeling.

Het slachtoffertje  lag enkele maanden in het Umcg en het letsel wat hij heeft opgelopen is deels blijvend. De man ontkent overigens dat hij het kind heeft mishandeld maar dat  het jongetje hem uit de handen is geschoten toen hij hem ’s ochtends vroeg wat ongeduldig uit bed ‘zwiepte’. (Foto: Jaring Rispens)

Lees ook: Verdachte kindermishandeling binnenkort voor de rechter

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.