Eindexamenexpositie van leerlingen kunst en tekenen

23 april aanstaande start de eindexamenexpositie van kunstleerlingen van het Marne college in GALERIE LALANDE.

De leerlingen van de HAVO kregen de opdracht een drieluik te maken zoals in de middeleeuwen vaak gebeurde, met zichzelf als onderwerp. Zij hebben hun eigen heden, verleden en toekomst verbeeld! De VWO leerlingen kregen als thema ‘helden’ en mochten na het kiezen van het soort held hier een vrije interpretatie van geven in de vorm van een schilderij, tekening of ruimtelijke verwerking.

Tenslotte kregen alle HAVO en VWO leerlingen een vrije opdracht waarin vooral het proces belangrijk was! Zij moesten zich verdiepen in hun eigen specialisme of interesse op het gebied van de kunsten. Dat kon een film zijn, een schilderij of bijvoorbeeld een aquarel! Aan de hand van een thema moesten de leerlingen dit uitwerken.

De leerlingen van het vmbo-GT presenteren het werk voortgekomen uit het examenthema ”Roem” als uitgangspunt voor een verbeelding. De leerlingen hopen dat u tijd vrij kunt maken om een kijkje te komen nemen in de galerie. Ze surveilleren en geven aan geïnteresseerden uitleg over het gemaakte werk.

Galerie/ atelier Lalande, Grote Dijlakker 31

De expositie is op de volgende momenten te bezichtigen:

Woensdag 23 april tijdens de officiële opening vanaf 16.00 uur tot aan ca. 17.30 uur

Donderdag 24 april 16.00 uur – 20.00 uur

vrijdag 25 april 16.00 uur – 20.00 uur

Zaterdag 26 april 10.00 uur – 15.00 uur


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *