Eerste zege voor Westergo

Bolsward – De korfballers van Westergo hebben de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Onder prachtige omstandigheden versloeg de thuisclub het Noord-Hollandse WWSV met 12-8. Voor Westergo een welkome overwinning, na 3 nederlagen.

Westergo kende een moeizame start, het duurde even voordat de korf gevonden werd, maar na ruim 10 minuten spelen zorgde HarmjanTienstra voor de openingstreffer. In de tegenaanval kwam WWSV (uit Wijde Wormer) op gelijke hoogte, en dat was meteen voor het laatst. WWSV had moeite met het spel van Westergo en had veel overtredingen nodig. Dit werd door Dieuwke de Boer (vrije bal) en Eli Hunze (strafworp, 3-1) afgestraft. WWSV kwam nog éénmaal dichterbij (3-2) voordat Westergo het gaspedaal vol intrapte. Via twee treffers van Mirna Feddema, opnieuw Eli Hunze, Franck Kort en Mireille Wolthuizen liep de ploeg snel weg naar 8-2, wat tevens de ruststand was.

In de pauze werd er op gehamerd dat de zege nog zeker niet binnen was. Het spel was gezapig en er mocht wel wat meer beleving in. Direct na rust werd er om en om gescoord, wat een 10-4 stand betekende, door opnieuw doelpunten van Franck Kort en HarmjanTienstra. WWSV verkleinde het gat naar 11-7 (voor Westergo scoorde de ingevallen Hedzer Eringa), maar de zege is geen enkel moment in gevaar geweest. In de slotfase scoorden beide teams nog één keer (Dieuwke de Boer voor Westergo) en na 70 minuten floot scheidsrechter De Leeuw uit Sneek af.  Tevreden gezichten aan Bolswarder zijde. Na drie tegenstanders uit Noord-Holland, wacht komende zaterdag een wedstrijd wat dichterbij huis. Om 15.30 uur speelt Westergo in en tegen Leeuwarden.

Doelpunten: Franck Kort 2, HarmjanTienstra 2, Mirna Feddema 2, Eli Hunze 2, Dieuwke de Boer 2, Mireille Wolthuizen en Hedzer Eringa.

Westergo 2 verloor thuis, na een ruime voorsprong (15-12) in de slotfase alsnog van Joure. Het werd 15-16. Doelpunten: Hanneke Buma 3, Judith de Boer 3, Tjitske van Dijk 3, Geert-Jan Sieperda 3 en Sytze-Piter Bras 2 en Josina la Roi 1.

Westergo A1 won opnieuw, het werd 5-13 in de derby tegen De Waterpoort A2. De doelpunten kwamen uit handen van Anoek 3x, Tsjalling 2x, Mirthe 2, Rins 2, Ids, Nova, Amarins en Elmar allen 1.

Lemmer B1 – Westergo B1 eindigde in 12-5.

Westergo B2 ging hard onderuit in en tegen Deinum. Het werd 13-1 en Jellie redde de Bolswarder eer.

Ook C1 had het wederom moeilijk. Er werd met 3-9 verloren van het sterke Udiros. Lichtpuntje: vorige week werd het tegen dezelfde tegenstander 16-3, dus er is vooruitgang. Doelpunten van Luke, Betül en Iris.

Westergo D1 worstelde zich met moeite langs Mid-Fryslân. Na een 0-0 ruststand werd het 2-3. De ploeg kwam twee keer terug van een achterstand. Doelpunten van Jannique, Mare en Ymke.

Westergo D2 kwam te kort tegen De Waterpoort D1. Het werd 6-1 voor de Snekers. Het enige doelpunt van Westergo kwam op naam van David.

E1 pakte de tweede overwinning op rij. Na de 4-0 van vorige week, werd het nu (opnieuw tegen Drachten/vd Wiel) 2-3. Alle drie doelpunten kwamen van Ytsen.

F1 won uit in Akkrum van Mid-Fryslan F1. Na een 4-2 achterstand bij rust, wonnen de jonkies met
7-8. De doelpunten werden gescoord door Mats (5x), Jens, Martijn en Livia. Zaterdag wacht de kraker tegen het eveneens ongeslagen CSL F1.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.