Eerste winstpunten voor dames Z&PC Bolsward

 

ASSEN- Na een moeizaam afgelopen seizoen, met veel blessure leed en waar de dames uiteindelijk besloten om midden in het seizoen te stoppen, hebben de Bolswarder dames dit seizoen versterking gekregen van een aantal dames van FZC’54 (Franeker). Als een nieuw team moeten de speelster nog wel wat op elkaar ingespeeld worden maar de eerste winst voor het nieuwe team geeft hun veel motivatie.

De dames van Bolsward mochten afgelopen zaterdag naar Assen om daar tegen de dames van Aqua’68 te spelen. Na het verlies van de week ervoor tegen HZPC/Avena gingen de dames van Bolsward weer met goede moed het bad in en wonnen met 6-10.

De eerste periode verliep wat stroef doordat Bolsward al snel een 5-meter tegen kreeg. Hieruit scoorde Assen waarmee zij een voorsprong van 1-0 hadden. Hierdoor werd Bolsward weer even op scherp gezet. Doordat Assen een vrouw minder kreeg door een zware overtreding kon Fokeline Walburg de 1-1 uit een mooie vrouw meer situatie scoren. Nog geen 30 seconden later wist Fokeline nogmaals te scoren wat de 1-2 maakte.  Na het verstrijken van de eerst periode wisten de Bolswarder dames de periode af te sluiten met een 1-3 voorsprong.

Als de tweede periode start weet Bolsward de voorsprong nog groter te maken. Binnen 45 seconden werd wederom een doelpunt op het scorebord gezet. Door mooi samenspel van de dames konden zij het doel nogmaals vinden waardoor Bolsward al snel op een 1-5 voorsprong kwam te  staan.  Door een uitsluiting aan de zijde van Bolsward zag Assen een kans die ze volledige benutten waardoor de stand op een 2-5 kwam. Aan beide kanten werd nogmaals gescoord en de tweede eindigde in 3-6.

In de derde periode heeft Bolsward een keeper wissel gedaan waardoor Hilda Vellinga in het veld kwam en Clara van der Geest in het goal kwam te liggen. In deze periode wist Julia Gerritsma nogmaals het goal te vinden waardoor de stand 3-7 werd. Doordat Bolsward nogmaals een 5-meter tegen kreeg wist Assen te scoren met een enorm hard schot dat Clara net niet kon houden. We eindigen deze periode met een 4-7 voorsprong.

In de vierde periode wist Assen een keer door te breken waaruit een doelpunt ontstond. Conditioneel kon Assen het niet van Bolsward winnen waardoor Julia en Esther Vonk het doel van Assen wisten te vinden. Hierdoor kwam Bolsward op een 5-9 voorsprong. De scheidsrechter maakte nogmaals de beslissing dat Bolsward een 5-meter tegen kreegt en weer wist Assen hieruit een doelpunt te maken. In de laatste minuut vond Bolsward voor de laatste keer het goal van Assen en sloot daarmee de tweede wedstrijd af met een 6-10 winst.

 

 

 

 

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.