Eerste wedstrijddag IFKS verloopt chaotisch voor Bolsward

De eerste wedstrijddag van het IFK skûtsjesilen is voor Floris Bottema en zijn bemanning niet goed begonnen.

Bottema vaart met op de Harmonie, een skûtsje uit 1905, in de C-klasse en kwam vandaag als laatste over de finish terwijl de start zo goed verlopen was. Volgens de schipper ging het mis bij de 2e ton. Hier lag het Bolswarder skûtsje vierde toen alles in de sandwich kwam. Bottema:”Het was een chaos hier op het water”. Dat kwam mede door de afwezigheid van de wind. Van zowel stuurboord als bakboord dreef alles op elkaar en raakte men het vierde plekje kwijt. Daarom hees Bottema de rode vlag.

Bottema gaf aan dat de bemanning stokken mee zal nemen de wal op en dat het hoogstwaarschijnlijk “één grote slaanderij” gaat worden als ze de collega’s tegen komen op de wal.

Na het juryberaad werd het skûtsje van Jan Overwijk uit Top en Twel naar de laatste plaats verwezen en steeg Bolsward een plekje naar de 11e plaats.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.