Eerste officiële overdekte Iepenloftspul Fryslân in Broerekerk

De Fryske Krite Boalsert pakt dit jaar groots uit met vijf voorstellingen in de Broerekerk. Op 25, 26, 27 en 28 mei voert de toneelvereniging het eerste overdekte Iepenloftspul van Fryslân ‘Romeo en Julia… mar dan oars’ op.

Het wordt een oud toneelstuk in een modern jasje over verboden liefde en afgunst , gespeeld door leden van de toneelvereniging en een flink aantal jongeren onder regie van Hindrik Heerschop. De band Just Us zorgt voor de muzikale inbreng. Het stuk heet officieel Fan leafde en balkons, schrijver Ton Hendriks. De Friese vertaling is van Gerda van der Wijk en voor de Fryske Krite Boalsert bewerkt door Hindrik Heerschop.

Op zaterdag 28 mei is er behalve de avondvoorstelling ’s middags een speciale voorstelling voor ouderen. Indien gewenst kunnen de bezoekers gebruik maken van geregeld vervoer.

Het initiatief voor dit prachtige spektakel in een unieke locatie wordt ondersteund door Sander de Rouwe, (Gedeputeerde Provincie Fryslân), Hayo Apotheker (Burgemeester Sûdwest Fryslân) en Foppe de Haan (trainer/coach Sportclub Heerenveen).

De kaartverkoop is op 1 maart 2016 gestart bij HEMA Lunter Bolsward. De kaartjes kosten 12,50 euro in de voorverkoop en 15,00 euro aan de kassa. Daarnaast kan men sponsorpakketten afnemen waarin onder andere een drie gangen menu bij E&D zit inbegrepen.

Datum: 25, 26, 27 en 28 mei

Aanvang: de avondvoorstellingen beginnen om 19.45

de middagvoorstelling op zaterdag begint om 14.00 uur

Locatie: Broerekerk Bolsward

Foto: Petra de Wijn

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.