Eerste lessen muziekschool veroorzaken geluidsoverlast

Vandaag begonnen de eerste lessen van de muziekschool Bolsward op de nieuwe locatie, Ons Gebouw op het Broereplein en dat begon al vrij snel met klachten van geluidsoverlast.

Dat meldt Omrop Fryslân op haar website.

Die locatie zit in het hart van de stad in ‘Ons Gebouw’, aan het Broereplein. Drie ruimtes zijn zo geïsoleerd dat ze geschikt zijn om muzieklessen in te geven.

Als eerste werden er drumlessen gegeven, maar na een half uur melden de eerste buren zich al omdat ze de drumstellen duidelijk konden horen. Het bleek dat ze niet in de daarvoor bestemde en geïsoleerde ruimte aan het spelen waren omdat die ruimte te klein zou zijn.

Bij de Bolswarder muziekschool wordt onder meer les gegeven op een piano, gitaar, viool, dwarsfluit en cello, maar ook koren, ensembles, bands en orkesten oefenen daar.

Foto Sjoerd Leenstra

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.