Eerste lessen muziekschool veroorzaken geluidsoverlast

Vandaag begonnen de eerste lessen van de muziekschool Bolsward op de nieuwe locatie, Ons Gebouw op het Broereplein en dat begon al vrij snel met klachten van geluidsoverlast.

Dat meldt Omrop Fryslân op haar website.

Die locatie zit in het hart van de stad in ‘Ons Gebouw’, aan het Broereplein. Drie ruimtes zijn zo geïsoleerd dat ze geschikt zijn om muzieklessen in te geven.

Als eerste werden er drumlessen gegeven, maar na een half uur melden de eerste buren zich al omdat ze de drumstellen duidelijk konden horen. Het bleek dat ze niet in de daarvoor bestemde en geïsoleerde ruimte aan het spelen waren omdat die ruimte te klein zou zijn.

Bij de Bolswarder muziekschool wordt onder meer les gegeven op een piano, gitaar, viool, dwarsfluit en cello, maar ook koren, ensembles, bands en orkesten oefenen daar.

Foto Sjoerd Leenstra


4 reacties

 1. Jan Visser schreef:

  Daar kon je op wachten. Uit een prachtige muziekschool bij de Marne naar ONS GEBOUW. Dit gaat weer klauwen met geld kosten. Dit is Bolsward weer door de strot gedrukt. Ook frustratie van mij persoonlijk natuurlijk omdat de Boalserter Skotsploech hierdoor uit hun repetitie lokaal moest en nu op straat staat. Ik weet niet wie dit heeft bedacht maar het is niet al te netjes gebeurt.
  Groet Jan Visser.

 2. Hajo Osinga schreef:

  Waarom en van wie moesten ze dan uit de Marne? En de Muziekboerderij heeft toch ook schitterende ruimtes?

 3. Peter van Breeden schreef:

  Het blijft een “SOAP ” het uitkleden van Boalsert binnen ZudwestFryslan

 4. rein schreef:

  ik woon er vlak achter en ik heb niks gehoord !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *