Eerste kievitsei Vogelwacht Bolsward e.o. gevonden (update)

In het land van “greidefûgelboer” Bote de Boer bij Tjerkwerd hebben Wiebe Palstra en Jan Kroese zondagmorgen het eerste kievitsei gevonden van het nazorggebied van vogelwacht Bolsward e.o.

Kroese die al jaren de nazorg doet bij Bote de Boer vertelt dat ze deze week al regelmatig in het veld waren geweest, maar ondanks het mooie weer zat er toen nog niet een eitje in het nest.

Vanmorgen was dat anders vertelt Palstra vervolgens. “We deden een loopje langs mijn mollenklemmen toen we ineens de kievit fel op een mok zagen slaan.” We besloten er toch maar even te gaan kijken. Na een paar slagen gedaan te hebben vonden we het nest met één ei erin.

Kroese merkte nog op dat het ook wel logisch is dat hier vroeg eieren liggen. Bote de Boer stelt namelijk alles in het werk om zijn landerijen zo geschikt mogelijk te maken voor de weidevogels. Zo heeft hij een hoge waterstand in de sloten en naast zijn kruidenrijke velden heeft hij ook nog een plas dras. Al met al een erg geschikte plek voor de kievit en de andere weidevogels.

Marco van Spanning (bestuurslid van de wacht) heeft de vondst gecontroleerd en mocht beide vinders feliciteren. Kroese en Palstra hebben het nest gemarkeerd door middel van een stokje bij het nest te plaatsen.

Op de foto van links naar rechts: Jan Kroese, Marco van Spanning, Bote de Boer en Wiebe Palstra

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.