Eerste etappe Eneco Tour weer in Bolsward

Na het grootse succes van vorig jaar start de Eneco Tour in 2016 opnieuw in Bolsward.

De openingsetappe op 19 september voert de enige meerdaagse UCI World Tour wedstrijd van Nederland en België door een deel van Fryslân. Start en aankomst liggen opnieuw  in Bolsward, de plaats waar ook de ploegenpresentatie op 18 september wordt gehouden. De Eneco Tour vindt plaats van 19 tot 25 september.

 

Wereldtop aanwezig in Bolsward

Peter Sagan, Greg Van Avermaet, Tom Dumoulin, Tom Boonen, Marcel Kittel, André Greipel, Mark Cavendish, Alexander Kristoff, Tim Wellens en ga zo maar door. De deelnemerslijst van de Eneco Tour 2016 (19/9-25/9) oogt indrukwekkender dan ooit.

 

Ploegenpresentatie en toertocht op 18 september

Bolsward staat bol van de energie! Het sportieve evenement start met een toertocht voor amateurwielrenners. In de stad zijn veel activiteiten georganiseerd. Onder andere suppen door de grachten, waterloopballen, elektrisch varen en fietsen, pannakooi, modeshows, muziek en diverse demonstraties. De winkels zijn ook op zondag geopend. Om 16:00 uur start de ploegenpresentatie in de stad.

 

De Eneco Tour op 19 september

Op maandag 19 september wordt de 1ste etappe van de Eneco Tour 2016 over 184.7 km verreden. Deze start om 12:15 uur vanaf Plein 1455 in Bolsward. Om ongeveer 15.30 komt het peloton weer langs Bolsward over de Ugolaan. Ze hebben er dan al 150 km op zitten. Rond 15.50 uur is de tweede finish passage op de zijweg de Marne. Rond 16.15 is de derde finish passage langs de Marne. We verwachten dat het peloton om ongeveer 16.40 over de finish gaat.

Foto Via Facebook Enecotour Bolsward

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.