Eerste Elfstedentocht vanuit nieuwe Elfstedenhal

 

Met de WinterFiets Elfstedentocht, die wordt georganiseerd op zondag 14 februari 2016, zal de Elfstedenhal voor het eerst worden gebruikt als start- en finishlocatie voor een Elfstedentocht.
De Winterfiets Elfstedentocht is een heroïsche fietstocht voor wintervaste bikkels, compleet met stempelkaart, koek en zopie, het beroemde bruggetje bij Bartlehiem en natuurlijk het officiële Winterfiets Elfstedentocht kruisje.
Zondag 15 November start om 11.00 uur de inschrijving in de Elfstedenhal. De online inschrijving wordt vervolgens op maandag de 16e om 06:00 uur geopend. De eerste 500 inschrijvers kunnen Elfsteden geschiedenis schrijven door in de eerste groep te starten en daarmee de eersten te zijn die vanuit de hal door de speciale Elfstedenpoort rijden. Op basis van de belangstellendenregistratie en de ervaring van het afgelopen jaar heeft de organisatie besloten het maximale aantal deelnemers te verhogen naar 1500 in drie startgroepen.
Zondag zal ook de nieuwe route aan pers en belangstellenden worden getoond. Nog meer dan vorig jaar zal de klassieke elfstedentocht-schaatsroute worden gevolgd. Naast de 200 km lange Winterfiets Elfstedentocht is er tegelijkertijd ook een 7steden tocht door de ZuidWesthoek met start en finish in Sneek over 90 km.
De tocht wordt georganiseerd door Stichting Friesland Beweegt i.s.m. de Fietsersbond Fryslân. De start van inschrijving is voor beide organisaties ook aanleiding om op 15 november een gezamenlijke vrijwilligersdag te organiseren. De vrijwilligers kunnen de ijzers onderbinden en krijgen een lunchbuffet voorgeschoteld.
Meer informatie en inschrijven via www.WinterfietsElfstedentocht.frl

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.