Eerste Chinezen in Allingawier

Zondag was de eerste bus met Chinezen uit Amsterdam in Museumdorp Allingawier. De Chinezen maakten een dagtocht met Amsterdam Lake District Tours. Veel plezier beleefden ze in Allingawier aan de koeien, schapen en de speeltuin. Een bijzonder leerzame ervaring voor de organisatoren. “Dit hadden we niet verwacht” aldus Lysanne Kuindersma die de tour hierop zal aanpassen.

Eerste Chinezen in Allingawier | Foto Johan Brouwer

Binnen een uur rijden vanuit Amsterdam valt er heel wat voor Chinezen te ontdekken. Zoals vijf Unesco-wereld-erfgoedlotaties en een mooie plek om foto’s te maken op de dijk tussen zout en zoet water. Verder de kracht van stoom, het oudste eiland van Nederland, de voormalige verdedigingslinie en het malen van windmolens. Verrassende ontmoetingen met de lokale bevolking in klederdracht, rondlopen in oude Friese huizen, kijken naar ambachtslieden die hun ambachten uitoefenen en genieten van een bijzondere Friese boerenlunch. Allemaal met een comfortabele van alle gemakken voorziene bus. In de bus heeft iedereen een speciale app waarop de rit te volgen is en extra informatie wordt verstrekt. Voor iedere gast is er een unieke kaart van het Amsterdam Lake District gemaakt door de Belgische cartoonist Stef Ringoot. De rondrit is te boeken via www.aldtours.com  of via de bekende verkooppunten in Amsterdam. Deze eendaagse rondrit is de opmaat naar meerdaagse rondritten en langere verblijven in Friesland. Op die manier verwachten de initiatiefnemers Amsterdam te ontlasten en Friesland te promoten als logisch verlengstuk van Amsterdam.

Fotobijschrift: Eerste Chinezen in Allingawier | Foto Johan Brouwer

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.