Eerste bewoners in appartementencomplex Bolsward

Dinsdag 3 december hebben meneer en mevrouw Abma de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst genomen.

 

Zij mogen zich als eerste de nieuwe eigenaar noemen van één van de 27 huurappartementen uit het project ‘De Remise’ aan de rand van het centrum van Bolsward.

Historische locatie

In het verleden heeft deze unieke locatie in de ‘handelsstad’ Bolsward jarenlang dienst gedaan als station voor de treinverbinding tussen Sneek en Bolsward en is daarna gebruikt als busstation. Het is bijzonder dat dit historische terrein zo dicht bij de stadsgracht nu een woon- en winkelbestemming heeft.

Het appartementengebouw bestaat uit vier woonlagen met winkelruimte op de begane grond en 39 appartementen verspreid over drie woonlagen. Elkien verhuurt 27 appartementen aan huurders van 55 jaar en ouder. De overige twaalf appartementen zijn bestemd voor de verkoop. Jorritsma Bouw heeft nog slechts drie appartementen te koop op deze locatie. De supermarkt op de begane grond heeft haar deuren al geopend.

130 nieuwe sociale huurwoningen

Deze appartementen in Bolsward passen bij een reeks van 130 nieuwe sociale huurwoningen die Elkien tot het einde van dit jaar in haar werkgebied oplevert. Naast Bolsward zijn er nog projecten opgeleverd in Leeuwarden en Wijnjewoude. “Ondanks ingrijpende overheidsmaatregelen blijven wij ons optimaal inspannen voor onze kerntaak: het beschikbaar houden van betaalbare, toekomstbestendige en duurzame woningen voor mensen met een bescheiden inkomen”, aldus Alex Bonnema, directeur-bestuurder van Elkien.

De inschrijving is gesloten en alle huur appartementen zijn toegewezen. (bron Jorritsma.nl)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.