Eerherstel conciërge Marnecollege

De in 2017 op non actief gestelde conciërge van het Marnecollege  kan volgens de rechter niet worden ontslagen.

Volgens de scholenkoepel CVO Zuidwest-Friesland pleegde de conciërge fraude door de opbrengst van de verhuur van de schoolkantine in eigen zak te steken. Maar volgens de rechter is hier geen sprake van. Er was namelijk een mondelinge afspraak met zijn leidinggevende dat hij op deze manier de verhuur kon regelen. Ook de toenmalige rector was van deze afspraak op de hoogte.

De schoolkantine werd door onder andere stichting Boog Bolsward voor de theatervoorstellingen en verschillende vrouwenverenigingen in de avond gehuurd. De conciërge hoefde door de huurinkomsten geen werkuren voor de school in te dienen.

Dat de nieuwe rector en de managers niet op de hoogte waren van deze afspraak is niet de fout van de  conciërge en valt hem ook niet aan te rekenen, aldus de rechter.

 


3 reacties

 1. J Altena schreef:

  Gefeliciteerd , eindelijk duidelijkheid na al die spannende maanden!

 2. Anja schreef:

  Het is nu dus opgelost, dat is mooi. Maar bij mijn weten is een mondeling afspraak niet rechtsgeldig … Dus en is en blijft een belangrijk feit dat afspraken altijd schriftelijk vastgelegd moeten worden (zeker om verwarring zoals in dit geval te voorkomen)

  • Tim Dondorp schreef:

   Het is verstandig om afspraken vast te leggen, maar dit is niet noodzakelijk: een mondelinge afspraak is zeker rechtsgeldig.

   Omdat deze mondelinge afspraak blijkbaar niet betwist werd of de toenmalige rector deze kon bevestigen, konden er dus rechten aan worden ontleend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *