Eerherstel conciërge Marnecollege

De in 2017 op non actief gestelde conciërge van het Marnecollege  kan volgens de rechter niet worden ontslagen.

Volgens de scholenkoepel CVO Zuidwest-Friesland pleegde de conciërge fraude door de opbrengst van de verhuur van de schoolkantine in eigen zak te steken. Maar volgens de rechter is hier geen sprake van. Er was namelijk een mondelinge afspraak met zijn leidinggevende dat hij op deze manier de verhuur kon regelen. Ook de toenmalige rector was van deze afspraak op de hoogte.

De schoolkantine werd door onder andere stichting Boog Bolsward voor de theatervoorstellingen en verschillende vrouwenverenigingen in de avond gehuurd. De conciërge hoefde door de huurinkomsten geen werkuren voor de school in te dienen.

Dat de nieuwe rector en de managers niet op de hoogte waren van deze afspraak is niet de fout van de  conciërge en valt hem ook niet aan te rekenen, aldus de rechter.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.