Eensgezindheid; de verbindende factor

SNEEEK – Op 22 januari 2022 bestond muziekvereniging Eensgezindheid uit Tjerkwerd 100 jaar. Een hele prestatie als je door de notulenboeken en verslagen leest. Het begon namelijk met vijf mannen die een muziekkorps op wilden richten. In de notulen valt te lezen dat het bij de start nog klonk “as it strûpen fan in baarch”. Maar het begin was er!

Dat die dorpsfanfare na 100 jaar nog bestaat. Eensgezindheid een vereniging met bestaansrecht. Want de club vervult nog steeds het verlangen om met elkaar plezierig muziek te maken voor leden en fans in Tjerkwerd en de wijde omtrek daaromheen. Zoals het er nu naar uit ziet kan de fanfare nog vele jaren mee.

In het jubileumjaar stond Eensgezindheid op 22 januari met de leden stil bij het 100-jarig bestaan. Op 9 juli was er een prachtige reünie voor (oud-)leden en (oud-)dirigenten. De reünie werd samen met de band 4WARD afgesloten met een matineeconcert in de feesttent tijdens het dorpsfeest. Een swingende middag en avond.

Het jubileumjaar beleeft het hoogtepunt op zondagmiddag 25 September in Theater Sneek met een bijzonder jubileumconcert. Hiervoor werd door Jacob de Haan speciaal de jubileumcompositie "Unitas per Musica" geschreven. Deze compositie beleeft op dit concert zijn wereld première en de componist zal aanwezig zijn.

Naast deze première word dit concert opgeluisterd door een aantal bekende artiesten onder andere: Anna Hoekstra zang, Wiebe Kaspers zang en piano, Syb van der Ploeg zang en Roelof Bakker op trombone. Zij zullen in verschillende variaties optreden met Eensgezindheid. Het afwisselende programma word visueel ondersteunt met beeldmateriaal.

Sinds 2006 staat Eensgezindheid onder leiding van Jeanette Valkema en daar zijn de leden erg blij mee want ze komen inmiddels uit de hele regio en ze dirigeert nu ook het XL korps van Eensgezindheid wat bestaat uit leden die op latere leeftijd een instrument ter hand hebben genomen.

Nieuwsgierig geworden? Bestel kaarten op theatersneek.nl en kom op zondagmiddag 25 september om 14:00 uur naar Theater Sneek. Laat u verassen!

‘’ ’’In doarp mei in korps hat krekt dat, wat in doarp sûnder korps net hat!’’

Foto: © Ronald de Jong, Fotoplak

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.