Eenmalige energietoeslag verhoogd naar € 1300,-

BOLSWARD – Inwoners met een inkomen dat niet hoger is dan 120% van het sociaal minimum hebben recht op de energietoeslag. Deze tegemoetkoming van het rijk is bedoeld om de gestegen kosten van energie en gas te kunnen betalen.

Een groot deel van inwoners hebben in juni automatisch € 800,- ontvangen. Voor 1 oktober ontvangen zij het extra bedrag van € 500,-.

Inwoners die denken ook recht te hebben op de toeslag, kunnen zelf een aanvraag indienen. Meer informatie hierover vind je hier.

Heb je al een aanvraag gedaan en nog geen bericht van de gemeente ontvangen? Dan hoef je geen nieuwe aanvraag te doen, je krijgt een brief met besluit van de gemeente.

Bron: gemeente Súdwest-Fryslân

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.