Een trouwe hond staat altijd voor je klaar

Honden zijn al eeuwenlang de allertrouwste huisdieren die je maar kunt vinden.  Ze willen altijd bij hun baasjes zijn en er samen op uit gaan. Alleen met de baas of met de hele familie. Een hond is een zeer geschikte kameraad voor vele jaren plezier.

Voor u besluit om een hond in uw gezin op te nemen is het goed om te kijken welke hondenrassen er zoal zijn. Sommige mensen hebben al hun hele leven hetzelfde hondenras. Andere mensen lopen toevallig tegen iets aan en anderen kiezen bewust voor een hond uit het asiel. Wat u ook kiest voor ras, let er goed op of deze echt bij u past. Net zoals er verschillende type mensen zijn, zijn er ook heel veel verschillende type honden. Als u bijvoorbeeld heel graag hele lange boswandelingen maakt is het verstandig om een energieke hond te kiezen die veel beweging nodig heeft. Als u wat ouder bent en minder goed ter been, is het aan raden om een hond te nemen die met minder beweging ook heel tevreden is. Voor iedereen is er wel een geschikt hondenras te vinden. 
Een echte werkhond
Wat is het mooi om te zien hoe een Border Collie als hoeder een hele kudde schapen bij elkaar kan drijven. Meestal zie je ze in een zwart-witte driekleur. Met een schapenherder vormt hij een geolied team in elk weiland. Wat vindt de Border Collie het toch fijn om taakjes uit voeren. Ze zijn extreem energiek en alert en altijd in voor een spelletje. Niet alleen vee hoeden, maar ook het halen van een bal of het rennen achter een frisbee vinden ze prachtig. Omdat ze niet lang met rust kunnen worden gelaten is het heel belangrijk dat het baasje ze van jongs af aan traint en blijft trainen. Dit houdt in dat u bereid moet zijn om vele uren per dag te besteden aan het oefenen met deze honden, in lichaam en geest. Ze zijn nogal veeleisend maar je krijgt er ontzettend veel lol en liefde voor terug. Oftewel; deze echte werkhond is zeer geschikt voor het buitenleven. 
Met prachtige Italiaanse roots
Afkomstig van het Mastiff hondenras uit Italië. Van oorsprong om op groot wild te jagen en eigendommen te bewaken op het Italiaanse platteland. De Cane Corso is echt een gigantisch en stoer ras. Met een gewicht van ongeveer 55 kilo kom je moeilijk om hem heen. Met zijn indrukwekkende massieve kop, zware rechthoekige body en korte haren in zwart, grijs of rood maakt hij veel indruk. Het is een goede waakhond en zeer toegewijd aan zijn familie. Je zou het niet zeggen maar de Cane Corso is heel atletisch en wendbaar. Graag ligt hij met zijn volle gewicht aan de voeten van zijn baasje na een lange uitdagende wandeling door de natuur. Het is een eigenwijs type en heeft een baasje nodig dat stevig in zijn schoenen staat. 
De ultieme allemansvriend
Hoe een Goldendoodle eruitziet hangt ervan af of ze meer Poedel-genen of Golden Retriever-genen in hun bloed hebben. Dat ze allemaal krullen hebben staat buiten kijf. Het is een supermooie mix die in de late jaren 60 werden gefokt om te dienen als blinde geleidehond. Omdat Poedels in hoogte kunnen verschillen zie je ook de Goldendoodles in klein tot groot formaat rondlopen. Goldendoodles zijn hele intelligente, sportieve en lieve honden die geweldig zijn met kinderen en andere huisdieren. Deze aanhankelijke honden voelen zich perfect thuis in elk huishouden. De naam van deze kruising is bedacht door een Amerikaanse familie in 1992 en bleef gelijk hangen. De Goldendoodle is met recht de ultieme allemansvriend.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.