Een trouw hondenras is er voor iedereen.

Voor heel veel mensen is een hond hun beste maatje. Dat is niet zomaar natuurlijk. Een hond is een perfecte toevoeging voor iedereen. Een maatje die altijd met je mee wil om even uit te waaien aan het strand, ronddwalen in een bos of gewoon knuffelen op de bank en ravotten in de tuin. Voor elke type mens is er wel een bepaald type hond. Dat we soms op een bepaald uiterlijk vallen is niet zo raar. We willen immers graag een hond die bij ons past. Als je houdt van enorme wandelingen en buiten zijn is het verstandig om een zeer actief, beweeglijk en energiek ras te zoeken en daar rekening mee te houden. Niet alleen uiterlijk is belangrijk, kijk ook goed of het karakter van het ras bij u en uw gezinssituatie past.

Een hond voor het hele gezin

De Labradoodle is een perfect ras voor het hele gezin. Het is een kruising tussen een poedel en een Labrador Retriever. Als mensen voor het eerst een Labradoodle zien denken ze vaak dat het een grote poedel is. Vooral als het ras net geknipt is. Ze zien er heel aaibaar uit en zijn er in veel verschillende kleuren en maten. Dit maakt het een populair ras in vele gezinnen in Nederland. Ze zijn heel slim en willen zo veel mogelijk lol hebben met zijn of haar baasje. De Labradoodle is perfect voor een gezin en vanwege zijn vriendelijke karakter heel geschikt voor als je voor het eerst een hond in huis neemt. Labradoodles vinden het fijn als er altijd iemand thuis is zodat ze niet te lang alleen zijn. Ze houden van water en worden vaak een beetje vies als ze aan het ravotten zijn. Verder zijn ze zeer sociaal en van nature rustig en heel aaibaar. Een heerlijk hondenras om mee te starten.

Aan het werk

Eén van de allerslimste hondenrassen zijn de Australische herders. Het is een soort cowboy in de hondenwereld van de herders en heeft daardoor de bijnaam Aussie gekregen. Dit ras wordt het gelukkigst als hij aan het werk kan. Niet alleen de hond maar ook het baasje zal een actieve houding en levensstijl moeten hebben om volop te genieten van zijn ongekende energie en gretigheid. Hij wordt gehouden als gezelschapshond maar ook voor het schapenhoeden. Iedereen kent het fantastische beeld wel hoe een herder met behulp van bijvoorbeeld een Australische herder zijn schapenkudde bijeendrijft. De Australische herder heeft halflang licht golvend haar in kleuren als zwartwit, bruin of effen zwart. Dit ras is zeer goed te trainen voor allerlei taakjes en moet echt beziggehouden worden met spelletjes of klusjes in je huis of tuin. Een paar uur wandelen of joggen met Aussie is belangrijk om de behoefte aan beweging te voldoen. Denk dus goed na voordat u kiest voor een Australische herder. Het zijn echte hoeders, waakzaam en geschikt voor het hele gezin.

Van Koninklijke afkomst

Wat is het toch heerlijk als iemand je altijd wil plezieren en blij maken. Dit ras is klein maar fijn en lijkt uiterlijk veel op een vosje. Ze zijn echt superslim en bouwen een zeer hechte band op met het liefst één echt baasje. Dit ras heet PomeriaanDeze kleine bruine pluizenbol met zijn dikke bruine zachte vacht is een heel loyaal hondje. De Pomerianen vinden altijd hun eigen weg en leren snel nieuwe dingen. Ze hebben een strakke opvoeding nodig om uit groeien tot een zeer trouw maatje dat overal met je naartoe wil gaan. Ze willen graag naar buiten en minsten een half uur uitgelaten worden. De Pomeriaan is zeer in populariteit gestegen toen Koningin Victoria rond 1900 het ras als favoriet gebruikt voor haar eigen kennels.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.