Een rijkdom aan muziek met het Fries Madrigaalkoor en Cantad'Amore

Na het succes in Leeuwarden op 1 maart met het tweede boeddhistisch oratorium ‘Trail in Space’ van Dirk Dekker (2014) ism ‘It Nije Ensemble’ (2014), kwamen op zondag 10 mei het Fries Madrigaalkoor en Cantad’Amore uit Leeuwarden naar de Broerekerk in Bolsward voor een gezamenlijk concert. 


Er werden madrigalen (liefdesliederen) gezongen in verschillende talen en ook werden er enkele religieuze werken ten gehore gebracht. Behalve aparte optredens van de beide koren werd in het laatste blok samen gezongen in werken van Sweelinck, Haßler en Pierre Sandrin. Tot slot werd een uitvoering gegeven van het schitterende Ave Maria a 8 voci van de Spaanse componist Tomas Luis da Vittoria. Alhoewel het meeste werk stamt uit de 15de 16de en 17de eeuw, was er een enorme verscheidenheid aan muziekstijlen en genres te genieten.

Door de samenvoeging van de 2 koren in het laatste blok ontstond een robuuste en vloeiende koorklank die recht deed aan de dubbelkorige schrijfwijze van da Vittoria
Een publiek van ca. 60 mensen was naar de Broerekerk gekomen om zich deze rijkdom aan muziek niet te laten ontgaan

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.