Een nieuw begin

Er is weer een jaar afgesloten en 2018 is van start gegaan. Velen van ons zijn ook weer begonnen met goede voornemens. Voor 80% van ons is het afgelopen jaar niet gegaan, zoals we graag hadden gezien en daarom stellen we ons weer opnieuw doelen.

Onze goede voornemens zijn vaak gerelateerd aan het in balans brengen van ons leven. Minder ongezond eten en minder stressen, stoppen met roken, meer bewegen, meer rust en meer tijd voor familie en vrienden. Omdat deze voornemens jaarlijks terugkomen, is het een soort jojo effect waarbij we elk jaar goed beginnen, maar dit niet meer dan een paar weken kunnen volhouden.

Het blijkt zo te zijn dat aan het einde van januari al 95% van alle goede voornemens niet gehaald is. Het is dan ook een soort van kwelling van onszelf. We hebben de wil wel, maar ons vlees is zwak. Daarom zijn velen gedeprimeerd op Blue Monday, de laatste maandag van januari.

Goede voornemens zijn er altijd al geweest. De wijze koning Salomo schreef het boek Prediker en daarin beschrijft hij dat wij mensen van alles willen en doen, maar dat het vroeg of laat toch anders gaat.Alles is volgens deze koning aan de leegte onderhevig en hoewel soms dingen de goede kant op gaan, vroeg of laat keert het tij. Volgens deze koning is er voor alles een bestemde tijd.

Dit boek van koning Salomois opgenomen in de Bijbel en als dit het enige boek zou zijn, dan zou je bijna kunnen denken dat er geen ontsnappen meer aan is. Echter, als je verder in andere Bijbelboeken leest, dan blijkt dat God zelf ook goede voornemens heeft. Een daarvan is dat Hij een nieuwe hemel en een nieuwe aarde gaat scheppen. Hij wil een nieuw begin maken. In deze nieuwe wereld zal er geen dood, rouw of verdriet meer zijn. Bij God gaat het dus niet om te proberen om zaken anders te doen, maar om het fundamenteel oplossen van de oorzaken van de problemen.

Ben je nieuwsgierig naar deze nieuwe wereld en hoe deze er uit zal zien? Dan lijkt het mij een goed voornemen om eens langs te komen in de Petra gemeente. Wil je meer weten over de wijsheden van koning Salomo, dan is er eens in de 6 weken een studie over zijn Spreuken, die gratis te volgen is.

Gerke Boersma
Petra gemeente Bolsward

Wilt u reageren, dan kan dat via: petra.mail@xs4all.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.