Een muzikale strijd voor Hollandia die zijn weerga niet kent

Voor Showband Hollandia staat de maand juni altijd in het teken van veel optredens en andere activiteiten. Zo heeft het korps zich mogen laten zien bij Tsjillen, de avondvierdaagse wandelaars mogen binnenhalen en de Elfstedenfietsers de eerste paar meters op weg geholpen.

De leden van Showband Hollandia vandaag weer op pad geweest en ditmaal om mee te doen aan het ODSC te Assen.

De Open Dutch Showcorps Championships is sinds 1999 hét jaarlijks wedstrijdevenement voor showkorpsen in Nederland. Het evenement kent een dag- en avondprogramma waarin alle klassen vertegenwoordigd worden. Sinds januari 2016 erkent de landelijke bond de KNMO, het ‘Open Nederlands Kampioenschap’ van de ODSC voor de basis- midden- en topklasse.

In het morgenprogramma vinden de wedstrijden voor de jeugd- en basisklasse plaats waarin Showband Hollandia zit. Showband Hollandia was als derde aan de beurt om hun show aan het publiek en de jury te tonen.

Alle onderdelen worden beoordeeld door een vakkundig juryteam. Het juryteam bestaat uit 7 personen en beoordelen de deelnemers volgens het ‘one world system’. De jury beoordeeld op de volgende onderdelen:

•Visual   (Wat zie ik)

•Musical (Wat hoor ik)

•General Effect (Wat doet het met me)

Nadat de 9 verschillende bands hun show hadden gedraaid volgde de prijsuitreiking van deze klasse. De winnaar van de basisklasse mag zich officieel ‘Nederlands Kampioen’ noemen. Dat lukte Hollandia net niet maar met een tweede plaats is het korps enorm blij en gaan ze met een tevreden gevoel terug naar huis. De komende dagen gaat Hollandia de jury rapporten doorlezen en weer flink aan de slag om hun show verder te verbeteren.

In het middagprogramma vinden de show wedstrijden voor de midden- en topklasse plaats.

De ONKS in de basis- midden- en topklasse vallen onder auspiciën van de KNMO.

 

Uitslag:: 77.3 punten wat staat voor een 2e plaats, wij zijn blij! En gaan met een goed gevoel naar huis.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.