Een molen in werking gezet

Een aantal leden van de werkgroep Westergoawei heeft gisteren bij de provinciale politiek in Leeuwarden gelobbyd voor steun en geld voor de aanpak van de kruispunten in de N359.

De vier kruispunten, tussen Bolsward en Wommels, zijn al jaren onderwerp van gesprek, maar concrete plannen zijn er nooit voor ontworpen. De werkgroep zag het aantal ernstige ongevallen toenemen en trok begin vorig jaar aan de bel bij de provincie.

Inmiddels is een plan ontwikkeld voor de aanpak van de kruispunten, waarbij drie van de vier kruispunten ongelijksvloers worden ingericht en één kruispunt wordt omgevormd tot een soort uitgestrekte rotonde. De provincie raamde voor de aanpak van de problematiek 15 miljoen. Volgens gedeputeerde Sietske Poepjes lag dit geld niet ergens op de plank, dus moest gezocht worden naar mogelijkheden.

Omdat in november de begroting van 2015 wordt vastgesteld, waren een vijftal leden van de werkgroep Westergoawei (@ItMoatoars) aanwezig op de Steatemerk in het provinciehuis. ‘Mede met het oog op de verkiezingen van maart 2015, is het van belang om nu aan de bel te trekken’, aldus Johannes Herder. Op de Steatemerk heeft de werkgroep gesproken met alle partijen en daarbij het belang van een vlotte aanpak van de kruispunten besproken en gevraagd te kijken of de kruispunten meegenomen kunnen worden in de begroting.

De werkgroep is met een positief gevoel huiswaarts gekeerd. ‘De plannen en steun voor de aanpak van de N359 zit in een concreet stadium waarin ze nog nooit hebben gezeten’, aldus de leden van de werkgroep. De begroting wordt 12 november a.s. vastgesteld, dan wordt bekend of de vier kruispunten zijn meegenomen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.