Een lach en een traan bij de 10e trucktour

Het was niet alleen een emotionele dag voor de deelnemers, begeleiders en chauffeurs aan de laatste trucktour van Bolsward.

Ook voor het bestuur en de vrijwilligers van het megaconvooi van vrachtwagens was het een indrukwekkende dag. Na 10 edities was het de allerlaatste rondrit van vrachtwagens die vanuit Bolsward een rondrit maakten.

Het is even na 13.00 uur als het eerste konvooi met zo’n vijftig vrachtwagen luid toeterend door het centrum rijdt. In de vrachtwagens stralende gezichten te zien van de deelnemers met naast hun de chauffeur die met evenveel plezier luid toeterend rustig door de stad rijdt. Langs de kant veel publiek die enthousiast terugzwaait.

De vrachtwagens zien er stuk voor stuk stralend uit, extra gepoets en in sommige gevallen versiert met vlagen, bloemen en knuffels.

En menig bestuurslid en vrijwilliger houdt het dan ook niet droog als de trucks door Bolsward rijden. Maar als de tranen droog zijn komt ook bij hen de glimlach op het gezicht. Het is en blijft één van de mooiste feestjes om mee te maken. Jammer dat het de laatste moet zijn…….

 

Foto album 1